Bezienswaardigheden Terschelling

Bezienswaardigheden Terschelling

Tiger Bunker Monument Terschelling

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was ook Terschelling bezet door de Duitsers. Deze bouwden in de duinen vlakbij West-Terschelling een bunkercomplex. 

Brandaris Terschelling

De Brandaris is de imposante vuurtoren van Terschelling, die al sinds 1594 in gebruik is. De Brandaris is op iedere plek van het eiland te zien!

Seinpaalduin Terschelling

Het Seinpaalduin is met zijn 31,4 meter het hoogste punt van Terschelling. Het ligt net buiten West-Terschelling en is te herkennen aan een klein huisje dat erop staat.

De Boschplaat Terschelling

Aan de oostzijde van Terschelling ligt natuurgebied De Boschplaat. Dit reservaat is ongeveer 50 kmĀ² groot en staat al sinds het begin van de 20e eeuw onder beheer van Staatsbosbeheer.

Noordzeestrand Terschelling

Terschelling heeft een strandlengte van in totaal bijna 40 kilometer. Maar liefst 30 kilometer daarvan is Noordzeestrand.

Groene strand Terschelling

Op de uiterste westpunt van Terschelling ligt het Groene Strand. Dit is geen zandstrand, maar een drooggevallen wad dat zeer geliefd is bij kite-surfers en wandelaars.

Oerol Terschelling

Naast het toerisme is het Oeral Festival de grootste publiekstrekker van Terschelling. Ieder jaar weer is het gezellig tijdens Oerol.

Pluktuin Terschelling

Er zijn tal van pluktuinen op Terschelling waar je naartoe kan gaan. Veel boerderijen en tuinen zijn opengesteld voor publiek om te laten zien hoe bijvoorbeeld bepaalde fruitsoorten geteeld worden. Ook is het bij sommige boerderijen mogelijk om zelf fruit, bloemen en dergelijke te plukken. Typische producten die op Terschelling worden verbouwd zijn aardbeien, cranberries, […]

De wierschuur

De Wierschuur in Oosterend op Terschelling was vroeger een wierschuur die in gebruik was om wier te drogen en te persen. Vroeger spoelde er op Terschelling veel wier aan na een fikse storm. Dan haalden ze het wier uit het water, lieten het drogen en persen en maakten er balen van als exportproduct richting Engeland. […]

Cranberry

De cranberry op Terschelling kent een lange geschiedenis. Er zijn verschillende bedrijven op het eiland te vinden die de cranberry verbouwen. De grond blijkt erg geschikt te zijn om deze bes te kweken. Het vervaardigen van de cranberry vergt veel arbeid. Het is een stevige bes die veel aandacht nodig heeft bij de groei en […]

Drenkelingenhuisje Terschelling

Het drenkelingenhuisje van Terschelling was vroeger een redmiddel voor gestrande schippers. De schipbreukelingen konden dan in dit huisje schuilen wat ervoor zorgde dat ze niet op het strand in weer en wind moesten blijven. Het was echt hun redding! Het was een erg cruciale plek, want de zee kon en kan hier erg woest zijn. […]