NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

De Boschplaat Terschelling

  /  De Boschplaat Terschelling

Aan de oostzijde van Terschelling ligt natuurgebied De Boschplaat. Dit reservaat is ongeveer 50 km² groot en staat al sinds het begin van de 20e eeuw onder beheer van Staatsbosbeheer.

Oorspronkelijk was De Boschplaat een losse zandplaat tussen Terschelling en Ameland. De geul, die de plaat van oostelijk Terschelling scheidde, is in de loop der jaren dichtgeslibd, waardoor De Boschplaat door middel van een stuifdijk met Terschelling verbonden kon worden. Het meest oostelijk gelegen dorp van Terschelling, Oosterend, grenst aan het natuurgebied. Tegenwoordig is De Boschplaat een van de belangrijkste natuurreservaten van Nederland en heeft het een Europees diploma voor Natuurbeheer.

Bezienswaardigheden Boschplaat

De Boschplaat bestaat deels uit kwelder, deels uit duinen en deels uit bos. Er komen bijzondere planten- en diersoorten voor, die De Boschplaat tot hun leefgebied hebben gemaakt. Er broeden ruim 60 soorten vogels in het gebied, waardoor het tussen maart en september niet overal toegankelijk is voor bezoekers. Een bijzondere slak, die op De Boschplaat te vinden is, is het gewone muizenoortje. Aan de kant van de Noordzee spoelen niet alleen verse schelpen, maar ook veel fossiele schelpen aan. Op de kwelders groeit naast het gewone kweldergras onder andere lamsoor, zeeweegbree, zeealsem en zilte zegge. Er zijn zelfs valleien met cranberry’s op De Boschplaat, welke zijn ontstaan door aangespoelde bessen. Een op zeeschepen beproefd medicijn tegen scheurbuik. Nog iets dat De Boschplaat uniek maakt in Nederland is het predicaat Dark Sky Park. ‘s Nachts heerst er totale duisternis, waardoor de sterren goed te zien zijn.

Boschplaat Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s van de Boschplaat!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed will not update.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot

Shop #NaarTerschelling

Nieuwsbrief NaarTerschelling.com
Schrijf je in voor de leukste nieuwsbrief!
Je zult echt geen spijt krijgen!
Niet meer tonen
X