NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

De Wierschuur

  /  De Wierschuur

De Wierschuur in Oosterend op Terschelling was vroeger een wierschuur die in gebruik was om wier te drogen en te persen. Vroeger spoelde er op Terschelling veel wier aan na een fikse storm. Dan haalden ze het wier uit het water, lieten het drogen en persen en maakten er balen van als exportproduct richting Engeland. Op deze manier konden de boeren wat bijverdienen. Toen de afsluitdijk gebouwd werd, nam het loszittende wier af. De droging en persing van het wier werd gestaakt. Ze kozen er bijna voor om de wierschuur dan maar te slopen. Echter waren er een aantal mensen die een ander idee hadden om iets met deze grote, oude schuur te doen. Het zou zonde zijn dat stukje geschiedenis weg te halen!

De Wierschuur als kampeerboerderij

Hedendag wordt de wierschuur gebruikt als kampeerboerderij. Er zijn wel 66 slaapplekken gecreëerd! Veelal komen er scholieren doordeweeks slapen. In het weekend meestal stelletjes of er worden bruiloften gehouden. Het gebouw staat er nog in oorspronkelijke staat, maar is voorzien van allerlei gemakken om de kampeerboerderij succesvol te laten zijn. De kampeerboerderij is een mooie combinatie van de oude schuur en de moderne faciliteiten. De wierschuur ligt in de polder. Als het water hoog komt te staan, kan de wierschuur onder water lopen. Daarom is de kampeerboerderij niet het hele jaar geopend. De wierschuur is geopend van half april tot half oktober. Daarna worden alle spullen opgeborgen en de schotten voor de deur geplaatst om zo het water zoveel mogelijk buiten de deur te houden.

De Wierschuur op Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed zal niet updaten.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

Geen berichten gevonden.

Zorg ervoor dat dit account berichten beschikbaar heeft op instagram.com.

Klik hier om te troubleshoten

X