NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

Drenkelingenhuisje Terschelling

  /  Drenkelingenhuisje Terschelling

Het drenkelingenhuisje van Terschelling was vroeger een redmiddel voor gestrande schippers. De schipbreukelingen konden dan in dit huisje schuilen wat ervoor zorgde dat ze niet op het strand in weer en wind moesten blijven. Het was echt hun redding! Het was een erg cruciale plek, want de zee kon en kan hier erg woest zijn. Het kwam dus best vaak voor dat er schipbreuken waren. Ze konden dat in het huisje een nacht overnachten totdat de storm over was. Daarna liepen ze langs het strand richting het dorpje om om hulp te vragen.

Bezoek aan het drenkelingenhuisje

Het drenkelingenhuisje ligt op een hoek op het strand en is te bezoeken als je naar het eiland komt. Als je er naartoe wilt lopen, is het vanaf het laatste hotel (Heartbreak hotel) nog zo’n 7 kilometer. Dat is dus nog best een stukje! Wees hierop voorbereid. Het drenkelingenhuisje was een aantal jaar geleden zelf ook bijna verloren gegaan. Het is toen in Oosterend gerestaureerd in oorspronkelijke staat en het staat nu weer te floreren in dezelfde ‘hoek’ als waar ie stond. Er zijn verschillende excursies mogelijk naar het drenkelingenhuisje. Als je liever niet wil lopen, dan kan je er naartoe met een bolderkar of 4×4 jeep. De bolderkar is een leuke manier van vervoer, het heeft iets van vroeger. Dat je door paarden wordt getrokken. En je bent in de frisse buitenlucht bent in het gezelschap van anderen die het drenkelingenhuisje op Terschelling willen aanschouwen.

Drenkenlingenhuisjes Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed zal niet updaten.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

Geen berichten gevonden.

Zorg ervoor dat dit account berichten beschikbaar heeft op instagram.com.

Klik hier om te troubleshoten

Shop #NaarTerschelling

X