NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

Oerol Terschelling

  /  Oerol Terschelling

Naast het toerisme is het Oeral Festival de grootste publiekstrekker van Terschelling. Ieder jaar weer is het gezellig tijdens Oerol.
Het is een cultureel evenement dat sinds 1982 jaarlijks op het eiland wordt gehouden. Initiatiefnemer en destijds eigenaar van een café in Midsland, Joop Mulder, noemde het festival naar het woord dat zowel in het Fries als in Terschellings dialect “overal” betekent. De voorstellingen worden dan ook op de meest uiteenlopende plekken gespeeld. Van straat tot schuur en van bos tot strand en duin. Inhoudelijk staat er werkelijk voor iedereen iets interessants op het programma. Er zijn dansvoorstellingen en acrobatische shows. Er is uiteraard muziek, dat zowel in kleine improvisorische theatertjes wordt gespeeld als op grote terreinen. En er zijn zowel ingetogen exposities als interactieve installaties van beeldende kunstenaars uit de hele wereld.

Sinds de oprichting is het festival uitgegroeid tot een waar spektakel. Muziek-, toneel- en kunstliefhebbers uit heel Europa weten het festival inmiddels te vinden. Het tiendaagse festijn vindt altijd in juni plaats en biedt een podium aan kunstenaars uit binnen- en buitenland. Bezoekersaantallen overschrijden met gemak de 50.000 en de kaartverkoop voor de voorstellingen lijkt ieder jaar een nieuw record te vestigen. Het Oerol Festival is dan ook een van de drukste periodes van het jaar op Terschelling.

Oerol Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s van Oerol!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed zal niet updaten.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

Geen berichten gevonden.

Zorg ervoor dat dit account berichten beschikbaar heeft op instagram.com.

Klik hier om te troubleshoten

Shop #NaarTerschelling

X