NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

Pluktuin Terschelling

  /  Pluktuin Terschelling

Er zijn tal van pluktuinen op Terschelling waar je naartoe kan gaan. Veel boerderijen en tuinen zijn opengesteld voor publiek om te laten zien hoe bijvoorbeeld bepaalde fruitsoorten geteeld worden. Ook is het bij sommige boerderijen mogelijk om zelf fruit, bloemen en dergelijke te plukken. Typische producten die op Terschelling worden verbouwd zijn aardbeien, cranberries, pruimen, blauwe bessen, rode bessen en kruisbessen. Deze groeien natuurlijk niet het gehele jaar. De meeste kans op het plukken van deze producten heb je in de zomermaanden. In de pluktuinen kan je ook vaak een smoothie drinken van het verse fruit dat geplukt is! Ook zijn er steeds meer producten bijgekomen. Je kan er ook een stuk taart eten met producten uit de tuin bijvoorbeeld. Ook worden op sommige boerderijen de kinderen vermaakt met een speelrek. Of ze worden uitgedaagd meer kennis op te doen van het telen van de verschillende fruitsoorten.

Pluktuin en bloemen op Terschelling

Naast het fruit dat geplukt kan worden op Terschelling, is het vaak ook mogelijk om veldboeketten te plukken. Er staan prachtige bloemen op het veld die geplukt mogen worden. Zo kan je je eigen boeket met mooie bloemen samenstellen. De pluktuin op Terschelling is een leuke activiteit voor kinderen. Zo leren ze wat meer over waar voedsel verbouwd wordt en hoe de groei van het voedsel eruit ziet, bijvoorbeeld dat aardbeien eerst nog klein en groen zijn. Ze kunnen hun eigen fruit plukken en deze daarna lekker opsmikkelen. Het is een leuke en interactieve manier van kennis opdoen. Bovendien heb je een leuke middag zo!

Pluktuin Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed zal niet updaten.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

Geen berichten gevonden.

Zorg ervoor dat dit account berichten beschikbaar heeft op instagram.com.

Klik hier om te troubleshoten

Shop #NaarTerschelling

X