NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

Seinpaalduin Terschelling

  /  Seinpaalduin Terschelling

Het Seinpaalduin is met zijn 31,4 meter het hoogste punt van Terschelling. Het ligt net buiten West-Terschelling en is te herkennen aan een klein huisje dat erop staat.
Dit gebouwtje werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt als zendhuisje. Tegenwoordig is de Seinpaalduin een uitkijkpunt dat prachtige vergezichten biedt over land en zee. In 2014 werd het opgeknapt en is er een familiepad aangelegd. Dit betonnen pad gaat slingerend omhoog, waardoor de hellingshoek nooit meer wordt dan 5%. Hierdoor is Seinpaalduin nu het eerste uitkijkpunt dat ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en mensen met kinderwagens. Het zogenaamde Kaapsduin Project werd gefinancierd en uitgevoerd door de gemeente Terschelling in samenwerking met Staatsbosbeheer en de provincie Friesland.

Tegelijk met de aanleg van het familiepad op Seinpaalduin is ook het nabijgelegen Seinpaalduin opgeknapt. Dit is het zuidelijkste duin van de rij en samen met de Kaapsduin het hoogste duin van Terschelling. Ook hiervandaan is West-Terschelling, het wad, de Noordsvaarder en bij helder weer zelfs Vlieland en Harlingen te zien. Op de Seinpaalduin staat een seinpaal, die zowel aan de bewoners van het eiland als aan de scheepvaart door middel van lichtsignalen aangeeft wat de windkracht is. Tijdens de opknapbeurt is het aangezicht op de Seinpaalduin vanaf de kant van het dorp verbeterd en zijn de duinopgangen vernieuwd.

Seinpaalduin Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s van het Seinpaalduin!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed zal niet updaten.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

Geen berichten gevonden.

Zorg ervoor dat dit account berichten beschikbaar heeft op instagram.com.

Klik hier om te troubleshoten

Shop #NaarTerschelling

X