NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

Tiger Bunker Monument Terschelling

  /  Tiger Bunker Monument Terschelling

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was ook Terschelling bezet door de Duitsers. Deze bouwden in de duinen vlakbij West-Terschelling een bunkercomplex. Het eiland was onderdeel van de Atlantik Wall, een verdedigingslinie van meer dan 5000 kilometer lang bestaande uit bunkers, mijnenvelden en kanonnen. De Atlantik Wall liep langs de kusten van Noorwegen, Denemarken en Duitsland via Nederland en België naar het zuidelijkste puntje van Frankrijk. Op Terschelling stonden meer dan honderd bunkers, die een invasie vanuit zee moesten voorkomen. Deze worden nu onderhouden door de Stichting Bunkerbehoud Terschelling en zijn gedeeltelijk opengesteld voor het publiek. De bekendste stelling van het eiland is de Tigerstelling.

De Tigerstelling was een radarstelling, die gebruikt werd om Engelse bommenwerpers al op 300 kilometer afstand waar te nemen. In de grote commandobunker Bertha werden alle gegevens verzameld en de posities van de vliegtuigen aan de Duitse gevechtspiloten doorgegeven. Zo konden er zelfs in het donker aanvallen uitgevoerd worden op de geallieerde luchtmacht. Door de aanwezigheid van de Tiger werden er bij Terschelling, Ameland en Vlieland ongeveer 200 vliegtuigen neergehaald. Het Tiger Bunker Monument is toegankelijk voor bezoekers, die er aan een twee uur durende excursie kunnen deelnemen. Kaarten hiervoor zijn te verkrijgen bij de stichting of de VVV van Terschelling. Vanwege het soms lastig begaanbare gebied, is deze tour niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Tiger Bunker Monument Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s van het Bunker Monument Tiger op Terschelling!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed will not update.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot

Shop #NaarTerschelling

Nieuwsbrief NaarTerschelling.com
Schrijf je in voor de leukste nieuwsbrief!
Je zult echt geen spijt krijgen!
Niet meer tonen
X