NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

Boot Terschelling

  /  Boot Terschelling

Om op Terschelling te komen, moet u de veerboot van Rederij Doeksen nemen. Deze vertrekt vanuit het Friese Harlingen en doet er ongeveer 1 uur en 45 minuten over om de haven van West-Terschelling te bereiken. Er zijn twee veerboten, de ms Friesland en de ms Midsland, die beide zowel passagiers als fietsen en auto’s vervoeren. De capaciteit van de boten is verschillend. De ms Friesland is de grootste en heeft ook voorzieningen als een restaurant, café en souvenirshop. Bovendien is er ook een lift aanwezig. Op de ms Midsland kunt u gebruik maken van een zelfbedieningsbuffet. Beide boten hebben een gratis bagageservice en zijn toegankelijk voor huisdieren.

Naast de veerboten is er ook een sneldienst tussen Harlingen en Terschelling. De snelboten Tiger en Koegelwieck doen er slechts 45 minuten over, maar vervoeren alleen voetgangers, geen fietsen of auto’s. Alle boten vertrekken vanaf de veerterminal. Behalve het Grand Café Promenade vindt u daar ook toiletten, bagagekluizen en kunt u er buskaartjes kopen. Neemt u uw auto mee naar Terschelling? Dan moet u zich minimaal 30 minuten van tevoren melden bij het autoloket. Vlak voor de afvaart krijgt u instructies waar u uw auto moet plaatsen op het autodek. Fietsers gaan aan boord via een speciale ingang. Zij kunnen hun bagage plaatsen in een van de bagagekarretjes.

De dienstregeling van Rederij Doeksen is te vinden op www.rederij-doeksen.nl. U kunt daar ook direct tickets reserveren. De eerste afvaart vanuit Harlingen is om 8.30 uur. Dit is een sneldienst waarop uitsluitend plaats is voor een kleine 300 passagiers. De eerste veerboot vertrekt om 9.45 uur. Afhankelijk van de boot van dienst kunnen daar 600 tot 850 passagiers op mee. Groepen vanaf 15 personen komen in aanmerking voor korting. Terug kunt u vanaf Terschelling rond 7.00 uur al een veer- of sneldienst nemen. De laatste boten vertrekken aan het begin van de avond, maar vervoeren geen auto’s of fietsen. Bij aankomst op Terschelling kunt u per auto, fiets, bus of taxi naar uw bestemming. Huurt u direct bij de haven een fiets? Dan wordt uw bagage meestal door de verhuurder naar uw accommodatie vervoerd.

X