NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

Jutten Terschelling

  /  Jutten Terschelling

Terschelling is een perfect eiland om te jutten. Eigenlijk overal waar een strand is kan gejut worden. Jutten is het zoeken naar spullen die uit zee zijn aangespoeld. Het kan om allerlei dingen gaan. Voornamelijk zijn het voorwerpen die van een boot af zijn gevallen bijvoorbeeld. Aangezien Terschelling vlakbij een belangrijke vaarroute zit, is strandjutten op Terschelling vrij populair. Vroeger was het zo dat wat iemand op het strand vond, dat moest aan de lokale overheid gegeven worden. Daar waren de waddenaren het niet mee eens en ze hebben het voor elkaar gekregen dat alles wat er te vinden valt op de stranden gehouden mag worden door degene die het gevonden heeft. Dit wordt ook wel Oerol genoemd.

Jutten vroeger en nu

Jutten is niet ontstaan omdat mensen het leuk vinden om dingen te zoeken. Althans, dat was misschien toentertijd een bijzaak. Tegenwoordig is dit vaak wel de eerste reden om te gaan jutten. Maar vroeger is jutten ontstaan uit armoede. Mensen hadden geen spullen of geld en probeerden met het vinden van producten geld te verdienen. Het was vroeger een ware strijd als bekend was dat er producten op het strand gejut konden worden. Iedereen wilde zoveel mogelijk hebben om deze dan weer te verkopen! Tegenwoordig wordt het jutten aangemoedigd door de overheid. Dit is niet zozeer om waardevolle spullen te vinden. Het gaat hierbij meer om het schoonhouden van de stranden. Het jutten is voornamelijk gericht op het opruimen van aangespoeld afval.

Jutten op Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed zal niet updaten.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

Geen berichten gevonden.

Zorg ervoor dat dit account berichten beschikbaar heeft op instagram.com.

Klik hier om te troubleshoten

X