NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

Amelandersduin Terschelling

  /    /  Amelandersduin Terschelling

De Amelanderduin op Terschelling is een duin binnen het Boschplaat natuurgebied, ten oosten van het eiland. Het is een natuurgebied waar je fantastische wandeltochten kan maken. Je kan hier echt ontzettend veel uren zoet mee zijn. Denk er dus aan om goed voorbereid de wandeltochten te starten, neem eten en drinken mee! Het is vooral mooi om dit gebied in de lente of zomer te bezoeken. In de winter is de vegetatie behoorlijk afgenomen en kan het natuurlijk erg koud zijn zo naast de zee. Het natuurgebied ligt wat meer afgelegen. Hierdoor zijn er ontzettend veel soorten vogels en bijzondere planten te ontdekken. Als je op de Amelanderduin staat bij helder weer, dan kan je de vuurtoren van Ameland in de verte zien liggen.

Geschiedenis van de Amelanderduin

Vroeger was het Oosten van het eiland gevaarlijk gebied. Er was vrijwel niks behalve drijfzand en er was geen verbinding met het eiland zelf. Het was een op zichzelf staande zandvlakte. Er zijn toen in de 17e eeuw al plannen gemaakt om een verbinding te maken en hier duinen aan te leggen. Pas in de jaren 30 van de 20ste eeuw zijn de plannen uitgevoerd. Er werd een zanddijk neergelegd van wel 8 kilometer lang. Op deze dijk zijn toen vele bijzondere planten gaan groeien. En deze vormen dus de Boschplaat, die uiteindelijk uitkomt op het oostelijke stukje Amelanderduin. Dit gebied is bekroond met het Europees Diploma voor natuurgebieden. Dat is een erg mooie prestatie van een natuurgebied dat door de mens is aangelegd.

Amelanderduin Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed zal niet updaten.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

Geen berichten gevonden.

Zorg ervoor dat dit account berichten beschikbaar heeft op instagram.com.

Klik hier om te troubleshoten

X