NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

Berkenvallei Terschelling

  /    /  Berkenvallei Terschelling

De Berkenvallei op Terschelling is een prachtig natuurgebied dat je kan bezoeken. Het ligt tussen de Boschplaat en de meest Oostelijke polder. Het gebied is erg vochtig, hierdoor is er een andere vegetatie te vinden dan in de andere gebieden. Het is een uitgestrekt berkenbos. Het bos is ontstaan door de natuur zelf, er zijn geen mensenhanden aan te pas gekomen om dit gebied verder vorm te geven. Als het zeewater erg hoog komt, dan stroomt de Berkenvallei weleens vol. Het nadeel hiervan is dat de bomen die er groeien soms te nat worden en sterven hierdoor. Het gebied is vrij fragiel. Doordat het een natter gebied is, is er ook veel hoog riet te vinden. Het riet staat dicht op elkaar.

Berkenvallei Terschelling

Hoe verder je het gebied in gaat, hoe meer het landschap verandert in een landschap met bomen en ander soort vegetatie. In de Berkenvallei komen dus bijzondere soorten planten voor. Een aantal voorbeelden zijn de grote muggenorchis, de rijsbes, harlekijn, berendruif en ook komt de cranberry hier voor. Doordat het gebied wat natter is, moet je wel hierop voorbereid zijn. Er zullen sommige gedeeltes zijn die erg nat zijn. Ook moet je er rekening mee houden dat het gebied in het broedseizoen gesloten is. De vogels moeten dan met rust gelaten worden zodat ze veilig kunnen broeden. De vogelsoorten zijn namelijk een heel belangrijk onderdeel van dit gebied. Het is een uniek samenstelling van vogelsoorten en plantsoorten die dit gebied zo bijzonder maken.

Berkenvallei Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed zal niet updaten.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

Geen berichten gevonden.

Zorg ervoor dat dit account berichten beschikbaar heeft op instagram.com.

Klik hier om te troubleshoten

X