NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

Dazenplak Terschelling 

  /    /  Dazenplak Terschelling 

De Dazenplak op Terschelling is een stuk hooiland waar je langs kan fietsen. Er loopt een fietsroute doorheen. In het hooiland zijn allerlei hooisoorten te zien, zoals duinkruiskruid en rode klaver. Je kan in de zomer als het hooiland wat gemaaid is, door het hooiland lopen. Het is een prachtig groen gebied waar je de natuur kunt opsnuiven! De bloemen bloeien en geven een geur af. De Dazenplak is een onderdeel van het natuurgebied Boschplaat. De Boschplaat kent ontzettend veel gebieden die elk een eigen naam hebben. Het natuurgebied wordt in Europa geprezen door de diversiteit van dieren en planten. Het is een stuk unieke grond, dat deels door de mens is aangelegd door middel van stuifduinen.

Dazenplak in het natuurgebied Boschplaat

Je kan jezelf uren vermaken in het natuurgebied Boschplaat. Je komt in allerlei gebieden zoals de Dazenplak. Als je met de fiets door dit gebied gaat, kan je de fiets op verschillende plekken even neerzetten en het gebied intrekken. Het leuke hiervan is dat je vele soorten gebieden ontdekt, met elk andere vegetatiesoorten. Elk gebied heeft zijn eigen kenmerken. Het Dazenplak staat bekend als hooiland en heeft verscheidene soorten planten die je kan ontdekken. De beste periode om de Dazenplak op Terschelling te bezoeken, is in de lente en vooral de zomer. Dan zijn alle hooisoorten volop in bloei en kan je de bloemen ruiken. Je zal zien hoeveel mooie dingen Terschelling te bieden heeft op natuurgebied! Het is een uniek stuk land waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen.

Dazenplak Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed will not update.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot

Nieuwsbrief NaarTerschelling.com
Schrijf je in voor de leukste nieuwsbrief!
Je zult echt geen spijt krijgen!
Niet meer tonen
X