NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

De Koegelwieck Terschelling

  /    /  De Koegelwieck Terschelling

De Koegelwieck op Terschelling is een natuurgebied vlakbij het dorp Hoorn, Lies en Formerum. De Koegelwieck is ontstaan doordat er stuifduinen zijn neergelegd. In dit gebied is hierdoor een bijzondere vegetatie ontstaan. Het is een prachtig gebied waar je doorheen kan lopen en echt de natuur van Terschelling kan ontdekken. Het is een soort vallei waar klokjesgenitiaan groeit. Het is prachtig om dit in bloei te zien! Bezoek je de Koegelwieck op Terschelling in de winter? Dan kan je in de Liesinger Plak schaatsen. Het gebied De Koegelwieck is 400 hectare groot. Een groot deel van De Koegelwieck bestaat uit droge duinen. Hierdoor groeit er een hoge grassoort. In het zuidoosten heb je een vallei genaamd Hoornermiede. Dit gebied werd vroeger door lokale mensen gebruikt voor het vee.

De Koegelwieck Terschelling

Als je meer natuurgebied op Terschelling wil ontdekken, dat kan je je hart ophalen! Er zijn veel bijzondere natuurgebieden te vinden. En bijna elk gebied heeft zijn eigen vegetatie. Er zijn berkenbossen en gebieden waar allerlei grassoorten groeien. Al deze gebieden zijn of door de natuur zelf ontstaan of doordat er vroeger stuifduinen zijn aangelegd. De stuifduinen zijn dan wel aangelegd, maar hierna is er niks aan het gebied gedaan. De natuur is zijn eigen weg gegaan en hierdoor is er een speciaal gebied ontstaan. Er zijn vele vogelsoorten en plantensoorten te vinden die allen in harmonie zijn. De beste periode om bijvoorbeeld De Koegelwieck te bezoeken is in de lente of de zomer. Dan zijn is de meeste vegetatie in bloei en kan je prachtige wandelingen maken door het gebied.

De Koegelwieck Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed zal niet updaten.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

Geen berichten gevonden.

Zorg ervoor dat dit account berichten beschikbaar heeft op instagram.com.

Klik hier om te troubleshoten

X