NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

De polder

  /    /  De polder

De polder op Terschelling is niet zomaar een polder. Deze polder heeft verschillende doeleinde gekregen. Om de polder heen zijn dijken aangelegd die het zeewater tegenhouden. De dijken zijn stevig, zodat ze niet doorbreken bij een storm. De polder op Terschelling is een ideale plek voor ontzettend veel vogelsoorten om neer te strijken. Ze kunnen hier op hun gemak eten en broeden. De beste periode om de polder op Terschelling te bezoeken is in de lente. In deze periode strijken voornamelijk veel vogels neer om te broeden. Ook staan de planten en struiken in bloei of in de knoppen. Er zijn verschillende polders op Terschelling. Elke polder heeft zijn eigen charmes. Het is leuk om verschillende polders te bezoeken, zo ontdek je de overeenkomsten en verschillen.

Polder, Kroonpolders en Terschellinger polder

Zo heb je de Kroonpolders. Deze polders zijn duingebieden. Dit ook de plek waar de cranberries uit een vat zijn aangespoeld en zijn gaan groeien. Je kan prachtige wandelingen maken door de Kroonpolders. Deze zijn door de mens aangelegd door middel van stuifduinen. De natuur is daarna zijn gang gegaan. Hierdoor zijn er bijzondere soorten vegetatie gaan groeien. Ook heb je de Terschellinger polder op het eiland. Deze polder is bedoeld voor het houden van vee. De veehouderij is in de afgelopen jaren wel wat afgenomen op het eiland. De Terschellinger polder heeft veel weg van de polders die er zijn op het vasteland. Groene polders met af en toe wat dieren erop die staan te grazen.

Polders Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed zal niet updaten.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

Geen berichten gevonden.

Zorg ervoor dat dit account berichten beschikbaar heeft op instagram.com.

Klik hier om te troubleshoten

X