NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

Derk hoekstra stuifdijk

  /    /  Derk hoekstra stuifdijk

De Derk Hoekstra stuifdijk is het gedeelte van de dijk in het natuurgebied Boschplaat die ervoor heeft gezorgd dat het ‘eilandje’ Amelanderduin is aangesloten bij Terschelling. De Boschplaat in zijn totaliteit is een prachtig stuk natuur waar vele soorten planten en dieren leven. De Derk Hoekstra stuifdijk heeft een cruciale rol gespeeld bij de vorming van deze natuur. Eerst even een uitleg wat een stuifdijk eigenlijk is. Een stuifdijk is een door de mens aangelegd stuk dijk. Dit werd veelal gedaan op de eilanden om de eilanden te beschermen tegen de ruwe zee. De zee neemt in de loop der tijd steeds een stukje land mee en ook kan het gevaarlijk zijn voor eilandbewoners als de zee erg ruw is en er wateroverlast ontstaat. Door deze stuifdijken zijn er op veel eilanden, waaronder Terschelling, mooie natuurgebieden ontstaan. Het is absoluut een bezoekje waard als je van natuur houdt!

Wandelen op de Derk Hoekstra stuifdijk

De Derk Hoekstra stuifdijk in het natuurgebied Boschplaat leent zich uitstekend voor wandelaars. Je hebt hier verschillende routes die je kan lopen om de natuur te ontdekken. Het is verstandig om goed voorbereid op pad te gaan, neem dus voldoende eten en drinken mee. Je kan dit gebied het best bezoeken in de lente of de zomer, dan is de vegetatie het meest in bloei. Ook zie je dan de meeste dieren. In de winter kan je het gebied ook bezoeken, maar doordat het afgelegen ligt en aan de zee kan het erg koud zijn. Sowieso zal de gevoelstemperatuur erg laag liggen door de wind van zee.

Derk Hoekstra stuifdijk Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed zal niet updaten.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

Geen berichten gevonden.

Zorg ervoor dat dit account berichten beschikbaar heeft op instagram.com.

Klik hier om te troubleshoten

X