NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

Doodemanskisten Terschelling

  /    /  Doodemanskisten Terschelling

De Doodemanskisten ligt in West Terschelling op het eiland. Het is een duinmeertje van 300 meter breed en 100 meter lang. Het duinmeertje is op een natuurlijke manier ontstaan en heeft zijn langwerpige vorm gekregen doordat de wind uit de zuidwestelijke richting kwam. De eerste keer dat het Doodemanskisten werd genoemd was al in 1769. Vlakbij het meertje staat een oud boswachtershuis. Dit geeft een idyllisch beeld als je deze plek bezoekt. Het huisje is een rijksmonument geworden.

Doodemanskisten op Terschelling

In het meertje zijn twee eilandjes te vinden. De eilandjes zijn niet groot genoeg om tijd op door te brengen. Er doen zich allerlei verhalen te ronde rondom het meertje Doodemanskisten. Dit komt veelal niet verder dan een sprookje over een prinses en zeelieden. Er is veel speculatie over hoe dit meertje überhaupt is ontstaan. Je kan een wandelroute nemen die langs dit meertje komt. Je loopt dan een route langs het Doodemanskisten meertje en de Seinpaalduin. Vroeger was het een plek met veel vogels en bijzondere vegetatie. Daar is tegenwoordig weinig van over. Wel is het een idyllische plek om te bezoeken. Vooral ook met uitzicht op het oude boswachtershuisje.

Doodemanskisten Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed zal niet updaten.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

Geen berichten gevonden.

Zorg ervoor dat dit account berichten beschikbaar heeft op instagram.com.

Klik hier om te troubleshoten

X