NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

Groene plak Terschelling

  /    /  Groene plak Terschelling

Het Groene plak is een gebied op Terschelling waar je een wandelroute kan volgen. Het is een natuurgebied waar je vegetatie en vogels kan spotten. Terschelling is een fantastisch eiland om fiets- en wandelroutes af te leggen. Er is ontzettend veel natuur te vinden dat je niet zomaar aan het vasteland tegenkomt. Als je Terschelling in de lente of zomer bezoekt, heb je de meeste kans op mooie planten. Let er wel even op dat sommige gebieden gesloten zijn in verband met het broedseizoen van de vogels. De gebieden, waaronder het Groene plak, zijn natuurgebieden met een lange geschiedenis. Doordat de ondergrond nattig is en door het water van de zee, ontstaat er een bijzondere combinatie van vogels en planten.

Groene plak Terschelling

Sommige gebieden op Terschelling zijn aangelegd door de mens, de zogenoemde stuifduinen. Dit is gedaan om het eiland te beschermen tegen de zee. De stuifduinen zijn daarna met rust gelaten. De natuur heeft zijn werking gedaan en een prachtige natuur is hier ontstaan. Ook de plakken, de natte duinvalleien zijn bijzonder. Soms is het niet mogelijk om door de gebieden te lopen. Vaak is er dan op de dijk een uitkijkpunt over het gebied. Zo worden de vogels niet gestoord in hun natuurlijke habitat. Het gebied met de stuifduinen en het totale waddengebied staat sinds 2009 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. En dat is zeker af te zien aan de bijzondere planten en vogels die er leven.

Groene plak Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed zal niet updaten.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

Geen berichten gevonden.

Zorg ervoor dat dit account berichten beschikbaar heeft op instagram.com.

Klik hier om te troubleshoten

X