NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

Kroon Polders

  /    /  Kroon Polders

De Kroonpolders op Terschelling is een duingebied. Het is een beschermd natuurgebied. Het gebied ligt tussen twee strandpalen, te weten 3 en 8. Officieel hoort het gebied bij West Terschelling. De Kroonpolders zijn ontstaan toen er stuifduinen werden aangelegd in de 19de eeuw. De Kroonpolders zijn aangelegd tussen 1920 en 1929. De naam komt van de ingenieur die betrokken wat bij dit proces, J.W. Kroon. Het gebied is in het beheer van Staatsbosbeheer. Het is dus een beschermd natuurgebied waarin de vegetatie en vogelsoorten nauwlettend in de gaten worden gehouden. Het is mogelijk om het gebied van dichtbij te bekijken. Staatsbosbeheer heeft speciaal bankjes neergezet om van dit prachtige gebied te genieten. Ook kan je dan gelijk even uitrusten na een wandeling of fietstocht. Er zijn paden aangelegd waar je op kan lopen om echt door het gebied te lopen.

Kroonpolders Terschelling

Het gebied bestaat uit zes lage valleien die gescheiden worden door stuifdijken. Het zijn dus vrij lage vlaktes waar je ver overheen kan kijken. Het grootste deel van de valleien is begroeid met riet en diverse soorten wilgen. Ook groeit de cranberry in bepaalde valleien. De cranberry gedijt goed bij de zuurtegraad van de grond en de vochtigheid. Ook zijn er in de Kroonpolders vele soorten vogels te spotten die hier hun thuis hebben gevonden. De Kroonpolders zijn fantastische plekken voor vogels om te broeden en voedsel vandaan te halen. Bekende vogels die hier voorkomen zijn bijvoorbeeld de Wulp, Tapuit en Blauwborst. Ook vind je in de Kroonpolders het grootste duinmeer van Terschelling.

Kroonpolders Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed zal niet updaten.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

Geen berichten gevonden.

Zorg ervoor dat dit account berichten beschikbaar heeft op instagram.com.

Klik hier om te troubleshoten

X