NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

Landerumerheide Terschelling

  /    /  Landerumerheide Terschelling

De Landerumerheide is een beschermd natuurgebied ten noorden van de dorpen Midsland en Landerum. De Landerumerheide is een beschermd duingebied. De heide staat bekend om de bijzondere heidesoorten die het gebied rijk is. De heide is in het beheer van Staatsbosbeheer en is zo’n 40 hectare groot. De heide ligt in de binnenduinen van Terschelling. Omdat de heide in de binnenduinen ligt ontstaat er her en der bebossing. Het zijn geen grote bossen geworden in dit gebied, zoals te zien is in andere gebieden op Terschelling. Er grazen ook dieren in het gebied, zoals geiten, paarden en heideschapen. Deze dieren zorgen met het grazen ervoor dat de vegetatie laag blijft.

Landerumerheide Terschelling

In het gebied is ook een wandelroute aangelegd. Als je door de Landerumerheide loopt zal je allerlei vogelsoorten tegenkomen. Het is hierdoor een bijzonder gebied. Dit komt ook door het duinachtige landschap. Het is een wandelroute van iets meer dan 6 kilometer. Het startpunt van de wandelroute is in Midsland-Noord, tegenover de parkeerplaats. Als je nog iets te drinken wilt, dan is hier de plek waar dat nog kan voordat je het gebied intrekt. Het is een onverhard pad waar je op loopt. Ook mag je je hond meenemen in dit gebied. Alleen in het bos mag de hond dan losgelaten worden.

Landerumerheide Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed zal niet updaten.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

Geen berichten gevonden.

Zorg ervoor dat dit account berichten beschikbaar heeft op instagram.com.

Klik hier om te troubleshoten

X