NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

Liesingerplak Terschelling

  /    /  Liesingerplak Terschelling

Het gebied de Liesinger plak op Terschelling is een gebied in De Koegelwieck. Deze duinvallei werd ontwaterd in de 19de eeuw. Door deze ontwatering konden boeren hun vee niet meer laten grazen in een deel van het jaar. Het Liesinger Plak is daardoor verwilderd geraakt. Het is op dit moment een prachtige vallei waar mensen doorheen kunnen lopen. Ook loopt er een fietspad aan het begin van het gebied waardoor je een prachtig uitzicht hebt over deze vallei. Het is vooral een mooi gebied omdat er bijzondere vegetatie en vogelsoorten leven. In de winter kan er geschaatst worden op de Lieslinger Plak.

De Lieslinger Plak

De Lieslinger Plak kan bezocht worden door middel van het afleggen van een fietsroute door de Terschellinger polder. De fietsroute is in totaal zo’n 25 kilometer. Onderweg kan je de fiets wegzetten en te voet de verschillende gebieden ontdekken. Er liggen in deze polder ook een aantal dorpen met boerderijen en restaurant en/of hotelfaciliteiten. De dorpen die bekend zijn, zijn Lies, Hoorn en Formerum. Als je de fietsroute gaat doen, dan is het aan te raden om een aantal dagen in dit gebied te verblijven. Je kan namelijk in zoveel gebieden een stuk wandelen. Elk gebied heeft een eigen vegetatie, dat is wat het zo bijzonder maakt. De echte natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen! Je moet wel rekening houden met het broedseizoen, maar bezoek het gebied in de lente of zomer om de bloei van de plantsoorten mee te maken.

Liesinger Plak Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed zal niet updaten.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

Geen berichten gevonden.

Zorg ervoor dat dit account berichten beschikbaar heeft op instagram.com.

Klik hier om te troubleshoten

X