NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

Noordsvaarder Terschelling

  /    /  Noordsvaarder Terschelling

De Noordsvaarder op Terschelling is een gebied wat voornamelijk uit zandvlaktes bestaat. Het is een bescherm natuurgebied van Staatsbosbeheer. Het is een prachtig wandelgebied waar je te maken krijgt met de krachten van de natuur. Er staat vaak een pittige wind! Je hebt een prachtig uitzicht als je op de duinen staat. Je kan zelfs soms een zeehond spotten bij laag water. De route is niet alleen pittig door het zand en de wind, het is ook nog eens een route met een lengte van 11 kilometer. Het is dus soms even aanpoten om door het zand te ploeteren. De route is wel uitermate geschikt voor mensen die van een avontuur houden. Je kan er ook voor kiezen om een gids mee te nemen op de tocht. Die kan dan ook wat meer vertellen over de natuur en de geschiedenis van het gebied. Dit kan een leuke toevoeging zijn aan je belevenis!

Noordsvaarder: planten en vogels

De Noordsvaarder was vroeger een grote zandplaat die niet aan Terschelling vastzat. Later is de zandplaat richting het oosten geschoven en kwam toen tegen Terschelling aan te liggen. Ook het gebied van de Noordsvaarder is een bijzonder gebied door de soorten vogels die er leven en broeden. Het is een belangrijke plek voor deze vogels en het voortbestaan van deze vogels. Vogels die hier bijvoorbeeld voorkomen zijn de Bruine Kiekendief, de Kluut en de Wulp. De vogels kunnen hier leven doordat er planten en schelpdieren leven die voedzaam zijn voor de vogels. Het Staatbosbeheer doet er alles aan om dit gebied zo goed mogelijk te beschermen.

Noordsvaarder Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed will not update.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot

Nieuwsbrief NaarTerschelling.com
Schrijf je in voor de leukste nieuwsbrief!
Je zult echt geen spijt krijgen!
Niet meer tonen
X