NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

Rijsplak Terschelling

  /    /  Rijsplak Terschelling

Rijsplak Terschelling is een gebied met een zure en vochtige grond. Dit was vroeger een ideale plek om cranberries te verbouwen. De cranberry is op het eiland ontdekt door een biologie student die het plantje zag staan. De cranberry groeit oorspronkelijk niet op het eiland, dus er moet iets gebeurd zijn wat ervoor heeft gezorgd dat het plantje op het eiland terecht kwam. Zeker weet niemand het, maar het meest aannemelijke verhaal is dat de cranberry via een schip aangespoeld is. Vroeger gebruikte schippers cranberries om scheurbuik te genezen. Cranberries zijn lang houdbaar en zo konden ze onderweg zichzelf helpen met het innemen van de bessen. Hoogstwaarschijnlijk is er een keer een schipbreuk geweest, waarbij cranberries of de pitjes ervan, aanspoelde op Terschelling.

Rijsplak & Cranberry

Het klimaat bleek voldoende voor de bes om te groeien. Toen de student hierachter kwam, pleitte hij voor een verbouwing van cranberries op het eiland. Toen de bewoners merkte dat dit geld opleverde, zijn er tal van cranberry telers geweest. In de Tweede Wereldoorlog zijn deze helaas verwaarloosd. Het spreekt natuurlijk voor zich waar dit door kwam. Vandaag de dag zijn er echter nog een aantal cranberry telers actief op het eiland. Ook kan je als bezoeker langsgaan bij zo’n teler om te kijken hoe de cranberries en ander fruit verbouwd wordt. Sommige boerderijen hebben ook een zogenaamde pluktuin. Hier kan je langskomen en vruchten plukken die op dat moment geplukt moeten worden. Ook is het vaak mogelijk om mooie veldboeketten samen te stellen.

Rijsplak Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed zal niet updaten.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

Geen berichten gevonden.

Zorg ervoor dat dit account berichten beschikbaar heeft op instagram.com.

Klik hier om te troubleshoten

X