NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

Stenneplak Terschelling

  /    /  Stenneplak Terschelling

Stenneplak op Terschelling is een vallei waar cranberries werden verbouwd. Het is net zo’n gebied als Studentenplak en Rijsplak. Het verhaal gaat dat cranberries in een vat van een schip zijn afgevallen en aangespoeld zijn op Terschelling. De cranberry bleek goed te overleven op het eiland en de plant werd ontdekt door een biologie student genaamd Holmes. Hij was vaak te vinden op de Studentenplak, dit gebied is ook naar hem vernoemd. Hij ontdekte dit, maar heeft er verder niet veel mee gedaan. Pas later hadden de eilandbewoners door dat er met het telen van cranberry veel geld te verdienen was. Het is namelijk niet in elk klimaat en elke grondsoort mogelijk om de bes te telen. Er kwamen steeds meer cranberry boerderijen.

Stenneplak, Cranberry

De cranberry boerderijen zijn ook een tijdje zeer verwaarloosd. Dit was tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toen was het natuurlijk geen goede tijd om cranberries te telen. Later is de teling weer voortgezet. En vandaag de dag zijn er ook voldoende telers te vinden op het eiland die de cranberries telen. De cranberries vergen veel aandacht bij de producten ervan, dus er zijn ook veel bedrijven die zijn overgegaan op andere vruchten en bloemen om te telen. Het is mogelijk om deze te plukken bij een zogenoemde pluktuin. Hier kan je naartoe gaan en zelf vruchten en bloemen plukken. Voorbeelden zijn bessen, aardbeien, cranberries, maar ook pruimen. Het is een leuke activiteit om te ondernemen als je in de zomer Terschelling bezoekt.

Stenneplak Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed zal niet updaten.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

Geen berichten gevonden.

Zorg ervoor dat dit account berichten beschikbaar heeft op instagram.com.

Klik hier om te troubleshoten

X