NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

Stryper polder Terschelling

  /    /  Stryper polder Terschelling

De Stryper polder op Terschelling is drooggelegd in de 19de eeuw. Het is hierdoor een kweldergebied geworden. Een kweldergebied is een stuk land waar vrijwel geen water in kan lopen. Het is wel een vochtig gebied. Een kweldergebied is een ideale plek voor vogels om te voederen en te broeden. Het voordeel is dan ook als je dit soort gebieden bezoekt, dat je veel soorten vogels tegen kan komen in hun natuurlijke habitat. Vooral in de lente en zomer heb je de meeste kans van aanwezigheid van verschillende soorten vogels. Een bekende vogel die hier leeft is de Kluut. De Kluut kan goed op zoek gaan naar schelpdiertjes die te vinden zijn in de watergebieden. Daarnaast leeft ook de Tureluur en de Kieviet in dit soort gebieden.

Zoutwater in de Stryper polder

Als je de Stryper polder wil bezoeken, dan kan je op de dijk gaan staan om over de polder heen te kijken. Voor de vogelspotters is het natuurlijk raadzaam om een verrekijker me te nemen om de vogels van dichtbij te zien. Ook qua vegetatie is het interessant om naar te kijken. Als je een plantenkenner bent, zal het je opvallen dat er planten groeien die normaal niet in zo’n landschap voorkomen. Doordat er wat zoutwater door de dijk heen sijpelt, groeien er plantsoorten die je alleen zou verwachten aan de zeekant. Doordat het water wat zouter blijft dan normaal krijgen de zoutwater planten genoeg ruimte en voedingsstoffen om te leven. Voorbeelden van deze planten zijn kweldergras en melkkruid.

Stryper polder Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed zal niet updaten.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

Geen berichten gevonden.

Zorg ervoor dat dit account berichten beschikbaar heeft op instagram.com.

Klik hier om te troubleshoten

X