NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

Terschellingerpolder

  /    /  Terschellingerpolder

De Terschellinger polder is een polder op Terschelling waar ontzettend veel vogels leven. Het is een uniek weidelandschap. De Terschellinger polder is 12 kilometer lang en zo’n 2 tot 2,5 kilometer breed. In het noorden van de Terschelllinger polder ligt de polder aan de duinen. In het zuiden ligt het aan de wadden. Ten oosten van de polder ligt de welbekende Boschplaat, het bijzondere natuurgebied. De polder is een zandplaat die is aangelegd in de negentiende eeuw. Er zijn verschillende dorpen te vinden in de polder, zoals Hoorn, Formerum en Lies. Er zijn ook vele boerderijen te vinden in de polder. Er zijn bijna altijd dieren te spotten in de Terschellinger polder. Al dan niet de dieren van de boeren!

Terschellinger polder

Het gebied is vrij groot. De beste manier om de Terschellinger polder te ontdekken is per fiets. Er zijn vele fietspaden die je kan nemen. Je bent omringd door de natuur en je zal vele vogelsoorten tegenkomen in dit gebied. Als je de gehele fietsroute af wil leggen, dan is dit in totaal zo’n 25 kilometer. Je bent hier dus echt wel een dag zoet mee! Ook zal er op dit dag voldoende tijd zijn om af te stappen een stukje te wandelen. Wat veel mensen doen, is de route in een paar dagen tijd afleggen. Zo is er voldoende tijd om ook wandeltochten door het gebied te maken. Je kan in de dorpen die in de polder liggen af en toe een stop doen om te eten en te drinken.

Terschellinger polder

Bekijk hieronder onze foto’s!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed zal niet updaten.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

Geen berichten gevonden.

Zorg ervoor dat dit account berichten beschikbaar heeft op instagram.com.

Klik hier om te troubleshoten

X