NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

Van Hunenplak Terschelling

  /    /  Van Hunenplak Terschelling

De Van Hunenplak op Terschelling is in 1951 gemaakt. Er werd toen een plas gegraven van 100 bij 150 meter. Het idee achter het maken van de Van Hunenplak kwam doordat men meer van de unieke vegetatie wilde laten leven. Door een plas aan te leggen hoopten ze dit te bewerkstelligen. Het gebied is vernoemd naar de boswachter Van Hunen. Het gebied is helaas niet zo geworden als ze gewild zouden hebben. Er trad snel verzuring op en vogels en vegetatie groeiden er niet op de manier zoals gewenst. Op dit moment is het een natuurgebied waar je doorheen kan lopen. Er zijn veel gras- en boomsoorten te zien. Ook is het mogelijk om in dit gebied te fietsen. Het is niet zo dat er helemaal geen vogelsoorten zijn, echter zal het minder spectaculair zijn dan op andere gedeeltes van het eiland waar de vogels goed gedijen.

De Van Hunenplak bezoeken

De Van Hunenplak ligt in West Terschelling in een veel groter natuurgebied. Je kan dit hele natuurgebied op de fiets bekijken. Ook kan je ervoor kiezen om in bepaalde delen te voet verder te gaan om de vegetatie en vogelsoorten te ontdekken. Als je deze route aflegt, dan zal je zien dat elk gebied wel zijn eigen kenmerken heeft wat betreft vegetatie en vogelsoorten. Elk stuk grond is anders. Het een is vochtiger als het ander bijvoorbeeld. En op de ene plek groeien meer heideplanten dan op een andere plek. Ook kan je in de vochtige gebieden heel wat planten tegenkomen die je echt aan het strand zou verwachten. En dat maakt de vegetatie op Terschelling dan ook zo uniek. Het waddengebied staat ook sinds 2009 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. En dat is een hele mooie prestatie!

Van Hunenplak Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed zal niet updaten.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

Geen berichten gevonden.

Zorg ervoor dat dit account berichten beschikbaar heeft op instagram.com.

Klik hier om te troubleshoten

X