NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

Waterplak Terschelling

  /    /  Waterplak Terschelling

Het Waterplak is een gebied in het waddengebied op Terschelling. Het is een vallei tussen Midsland aan Zee en West aan Zee. Het heet niet voor niets Waterplak. Dat komt omdat er het hele jaar door water boven het maaiveld staat. Alleen bij extreme droogte komt de vallei droog te liggen, maar dat gebeurt bijna nooit. De vallei kenmerkt zich door de dichte begroeiing van riet. Ook is het een goede broed- en voederplaats voor vogels. De vogels die er voor komen gedijen goed bij natte ondergronden. Ze kunnen hun voedsel halen uit het water dat er staat. Vogels die onder andere in het gebied voor komen zijn de fuut, de slobeend en het baardmannetje.

Waterplak looproute

Het gebied Waterplak ligt vlakbij de Landerumerheide. Er is een looproute te vinden door deze gebieden. Het is een zandpad met een lengte van zo’n 6 kilometer. Je waant je echt in de natuur als je dit pad bewandeld. Je komt onderweg bijzondere vegetatie tegen en je kijkt je ogen uit bij de verschillende vogelsoorten die hier leven. Neem een verrekijker mee als je de vogels beter wil spotten! In het gebied zijn honden welkom aan de lijn. In het bosgebied mogen honden losgelaten worden. Het is wijsheid voldoende drinken mee te nemen als je de wandelroute gaat afleggen. Ook als je dit rond lunchtijd gaat doen, zorg dan dat je voldoende eten mee hebt. Er zijn vanzelfsprekend geen faciliteiten onderweg als je eenmaal op pad bent.

Waterplak Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed zal niet updaten.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

Geen berichten gevonden.

Zorg ervoor dat dit account berichten beschikbaar heeft op instagram.com.

Klik hier om te troubleshoten

X