NaarTerschelling.com, het leukste eiland van de wadden!

Laatste nieuws
Volg ons
GO UP

Witduin Terschelling

  /    /  Witduin Terschelling

Witduin op Terschelling is een gebied op de Groede. De witduin is ontstaan door stuifzand. De Groede is een natuurgebied op Terschelling. Het is een zogenaamd kweldergebied. Dat houdt in dat dit een gebied is waar allerlei kwelderplanten groeien. Een kweldergebied is een stuk grond waar het water er niet voor kan zorgen dat het weer helemaal onderloopt. Voor sommige planten zijn dit de beste omstandigheden. Het zijn namelijk vochtige plekken.

Witduin Terschelling vogels

Hierdoor is het ook ideaal voor vele vogelsoorten op te leven. Ze halen hier hun eten vandaan en het is een goede broedplaats. De vogels die hier leven zijn helemaal ingespeeld op de vochtige grond. Witduin en de Groede zijn perfecte plekken op Terschelling om vogels te spotten. Je kan niet altijd overal lopen waar de vogels leven, maar met een verrekijker kan je ze goed van dichtbij zien. Zorg dus dat je die mee hebt als je de Groede opgaat.

Witduin Terschelling

Bekijk hieronder onze foto’s!

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Error: Access Token for naarterschelling is not valid or has expired. Feed zal niet updaten.

There's an issue with the Instagram Access Token that you are using. Please obtain a new Access Token on the plugin's Settings page.

Geen berichten gevonden.

Zorg ervoor dat dit account berichten beschikbaar heeft op instagram.com.

Klik hier om te troubleshoten

X